Чай, фруктовые и травяные смеси для приготовления холодного чая со льдом

ilość znalezionych towarów: 25

Pomimo, że jesteśmy w czołówce konsumentów herbaty w Europie, gdy przychodzą letnie i upalne dni, zapominamy o naparach. A to błąd, przecież nic nie gasi pragnienia tak doskonale jak mrożone herbaty, owocówki na zimno lub Rooibos prosto z lodówki. Wywar powinniśmy przygotować mocniejszy niż zwykle, ponieważ po schłodzeniu będzie łagodniejszy, to samo dotyczy słodzenia, jeśli orzeźwiamy się napojami z cukrem, czy miodem, powinniśmy go dodać odrobinę więcej. Zdradzimy Wam również nasz sposób, aby płyn w lodówce nie mętniał, wystarczy dodać odrobinę soku z cytryny lub szczyptę Rooibosa (na przykład do zielonej herbaty kaktusowej). Rooibos jest naturalnym przeciwutleniaczem i zachowa klarowny napar na dłużej.

pixelpixelpixelpixel